Mijn naam is Geerpetra Yakobowitz van Breda. Ik woon met mijn echtgenoot en ons gezin met 4 kinderen in Flevoland.

In 1996 heb ik de opleiding hondentoiletteerbedrijf met goed gevolg afgerond. We waren toen in het bezit van een Bearded Collie, Whoopi genaamd. Toen we Whoopi in 2008, op bijna 15 jarig leeftijd moesten laten gaan, wist ik dat er snel weer een hond moest komen.

Omdat onze oudste dochter last heeft van allergieën heb ik besloten op zoek te gaan naar een hond die daar geschikt voor zou zijn. Het moest weer een hond zijn met een lange vacht. Daar ging in ieder geval mijn voorkeur naar uit. Zo kwam ik al snel bij de Australian Labradoodle. Direct was ik onder de indruk van de uitstraling van de Austalian Labradoodle. Ik wist dan ook snel: dit moest hem worden!!!

Na wat speurwerk, via internet, ben ik terecht gekomen bij Angela en Pako Verkoelen van Cymbrogi’s. Zij hadden toen hun eerste Australian Labradoodle teefje en ik zou eventueel in aanmerking komen voor een pup uit het eerste nest van deze hond. Zo waren wij ongeveer 9 maanden later in het bezit van onze eerste Australian Labradoodle: Cymbrogi’s Awesome Dhooby.

Dhooby is, zoals de meeste Australian Labradoodles, op jonge leeftijd gecastreerd. Al snel waren we verliefd op onze Dhooby en wij niet alleen. Ook gezinnen die bij ons kwamen om te knuffelen en zo te kijken of ze last zouden krijgen van hun allergie voor honden, waren op slag verliefd op hem.

Niet lang daarna ging mijn gedachte uit naar een tweede Australian Labradoodle. Toen ik deze gedachte met Angela van Cymbrogi’s besprak, kwam al snel het idee ter sprake om zelf op kleine schaal te gaan fokken. Na maanden van intensief overleg en veel geduld, werd onze Yentl op 24 juli 2010 geboren. Via Skype heb ik die nacht de hele bevalling van dit nest mogen meebeleven. Voor mij is dit een geweldige ervaring geweest die mij altijd bij zal blijven en waar ik enorm dankbaar voor ben. Sinds de komst van onze tweede Australian Labradoodle, Cymbrogi’s Cheerful Yentl, in September 2010, is Australian Labradoodle kennel Of Yakob’s Son een feit.