Storm

In september 2013 mochten wij Storm ophalen bij Geerpetra. Een beter adres voor onze pup hadden wij niet kunnen treffen. Wij waren al langer op zoek naar een Labradoodle omdat ik plotseling allergisch was geworden voor honden. Vanaf het moment dat wij via de website van Geerpetra bij haar terecht zijn gekomen, zijn wij zeer goed op de hoogte gehouden. Wij hebben nooit spijt gehad, dat wij Storm bij haar en haar familie hebben gekocht en zeer zeker niet dat Storm nu bij ons woont.

Storm was 8 weken toen wij hem mochten ophalen en het is echt een heel lieve hond en begrijpt ook niet dat andere honden lelijk kunnen doen. Hij wil met iedereen spelen ongeacht ras en mensen klein of groot. Hij kan dit ook echt afdwingen door te gaan blaffen. Zo, van hoor of zie jij mij niet. Kleine kinderen vindt hij zeer leuk, want deze zijn lekker druk. Nadeel of voordeel net hoe je het bekijkt: hij is soms te enthousiast, omdat wij 1 zoon van 15 jaar hebben en Storm kleine kinderen niet elke dag gewend is, maar hij vindt ze dus erg leuk.

Storm is soms echt heel ondeugend, want dan luistert hij echt niet. Rent er vrolijk op los en kijkt niet op of om. Andere dagen is er weer niets aan de hand. Onze ervaring met Storm is dat het een super slimme hond is met een zeer lief karakter en wij zijn super blij met hem.

Lahja

Was soll ich zu Lahja schreiben? Eigentlich reicht ein Wort. Sie ist ein Herzensbrecher. Sie schafft es in ganz kurzer Zeit, das alle sie mögen, egal ob Mensch oder Tier. Lahja liebt es auf der Terrasse zu liegen und alles zu beobachten. Sie ist sehr gelassen und versteht nicht, warum sie mal angeknurrt oder angebellt wird. Das schreckt sie nicht ab, oft versucht sie gerade diesen Hunden zu zeigen, wie lieb sie ist. Noch nie hat sie zurückgeknurrt oder gebellt. Sie spielt eigentlich mit jedem,der es möchte und diejenigen, die nicht möchten, versucht sie immer wieder zu animieren doch mit ihr zu spielen.

Sie ist unser Glücklichmacher und aus unserer Welt nicht mehr wegzudenken.

So das war es erst einmal, wir freuen uns schon auf unseren nächsten Hundespaziergang.

Charlie

Door omstandigheden hebben we onze Charlie niet vanaf de eerste weken meegemaakt. Maar…………. Geerpetra, je hebt dat meer dan goed gemaakt. De ontvangst was een echt thuis komen. We hebben heel wat vragen die namiddag gesteld, waar je uitgebreid op hebt geantwoord. Je nam echt de tijd voor ons, zodat we daar een heel fijn gevoel bij hadden. Geweldig was het dat je zoveel mogelijk foto’s en zelfs een filmpje van Charlie ’s eerste weken toch nog wist te vinden en onze kant hebt opgestuurd. De vragen die wij na verloop van tijd nog hadden, beantwoordde je altijd heel snel. Die betrokkenheid t.o.v. ‘jouw’ puppies is voor ons prettig geweest om te ervaren.

Yara

Yara is een heerlijke hond. Ze is van een lieve, dynamische en regelmatig zeer ondeugende pup uitgegroeid tot een veel rustiger, soms nog steeds ondeugende jonge hond. Slippers en schoenen stelen en mee de tuin in nemen (en een enkele keer zijn ze ook stuk!) is een favoriet spelletje. Ze is ook een expert in gaten maken in het gazon. Dit kan ze met haar poten en met haar snuit. Volgend jaar zal dit wel afgelopen zijn. Ze is heel erg geïnteresseerd in wat er in haar omgeving gebeurd. Of het nu een mier of een vliegtuig is, alles is interessant. Heel vaak komt ze even chillen, ze is echt onze knuffel. Als ze absoluut geen zin heeft om iets te doen, is ze heel moeilijk te motiveren. Op de hondencursus was ze vaak de drukste (alles is leuk!) en meest ongemotiveerde hond. 5 minuten later is ze dan opeens de beste van de groep! Pienter genoeg deze dame, alleen wat eigenzinnig. Het liefst is ze de hele dag buiten en wandelen en rennen kan ze heerlijk in het buitengebied waar we vlak bij wonen. Als we de caravan weer inpakken is ze heel erg attent want ze wil dolgraag mee. In juni hebben we door Noorwegen getrokken en hebben daar, naast veel wandelen, ook gefietst met Yara in de fietskar. Met name Japanse toeristen waren erg van Yara gecharmeerd en ze is heel vaak op de foto gekomen. Yara weegt nu iets meer als 20 kg. en is ongeveer 50-52 cm hoog. Haar kleur verandert nog steeds. Op het moment vinden we haar café au lait. Toen Yara 10 weken oud was heeft ze haar linkerachterpoot gebroken. Ze is toen geopereerd en heeft er een plaat in gekregen. Het eerste half jaar met haar was daardoor extra intensief. Gelukkig is alles goed gekomen! Wij zijn dolblij met Yara en hopen nog heel lang van haar te kunnen genieten.

Milou

Ik ben zo superblij en dankbaar met mijn lieve schat! Die oh zo zware puppytijd lijkt zo ver weg en bijna vergeten. Nu is ze zo’n verrijking die lieve schat, dat is echt ongelooflijk. We lopen twee keer per dag ruim een uur in het bos en dat is voor ons allebei heerlijk. Ik merk dat Milou regelmaat in mijn leven geeft en dat is met mijn letsel zo fijn! Om te beginnen word ik gewoon zo blij van die eigenwijze en lieve snoet 🙂 en al haar streken, hoe ze anderen blij maakt, onze wandelingen en contacten daardoor, het samen knuffelen en lui op de bank liggen, noem maar op. En waar het vroeger altijd moeilijk was om op de rem te staan en niet teveel achter elkaar te doen moet ik voor Milou nu 4x/dag even naar buiten en relaxen of na een paar uur terug naar huis voor die wandeling waar ik weer een beetje van bijkom. Verder is ze in huis heerlijk rustig, op af en toe wat jatten van tafel na als er niemand in de buurt is….dat krijg ik er nog niet uit helaas. Doen Yentl en Dhooby dat ook? Ze is echt zo gericht op eten…mmmm.

Met andere honden gaat het goed, geniet ze ook enorm van, die heeft weet ik hoeveel vriendjes en vriendinnetjes hier. Behalve herders, daar heeft ze het niet zo op. In de straat heeft ze ook haar ‘favorieten’, het is echt een portret hoor. Ze heeft 3 favoriete mensen die helemaal blij worden als ze haar zien en steevast een hele knuffel scene op straat doen.

Dat blaffen doet ze soms nog steeds, ik heb het idee dat het een soort frustratie is dat een andere hond niet genoeg speelt met haar. Ze doet het alleen als ze weet dat die andere hond haar niet zal corrigeren… dappere dodo 🙂 Ik heb het idee dat ze nu het commando ‘rustig’ kent en als ik dat zeg dan helpt dat meestal wel en anders doe ik haar even aan de lijn. Nog steeds dus eigenlijk hoe ze als pup al was, onderzoekend en nieuwsgierig, heel blij en levenslustig en een héél klein beetje dapper ;-).